Skolen for Tegneserie

Ved: Halfdan Pisket

At lave tegneserie er en krævende disciplin. Man skal kunne lide at nørde, og hver side man får gjort færdig er en lille kraftpræstation i sig selv. Men det ligger der også en stor tilfredsstillelse i. Skolen for Tegneserie er for dem, der brænder for at lave tegneserie, elsker at nørde og gerne vil have et forspring i forhold til at dygtiggøre sig som tegner og fortæller.

I løbet af kurset vil eleverne gennem kritikgennemgange blive bedre til at træffe kvalificerede valg i forhold til det stof eller den fortælling, de arbejder med. Vi skal sammen gennemgå og give kritik på elevernes arbejde. Dvs. at vi skal beskæftige os dybdegående og passioneret med elevernes billeder og fortælling og gennemgå forskellige teknikker såsom pacing, layout af side, karakteropbygning, dialog, tekstretning, og synsvinkel. Teknikkerne vil danne grundlag for opgaverne, eleverne får som hjemmearbejde fra gang til gang.

Derudover vil forskellige gæstelærere komme på besøg og fortælle om deres egen proces frem til udgivelse af et værk. Gæstelærerne vil endvidere præsentere eleverne for mere specifikke problemstillinger og inspirere til at arbejde med nye former.

Som afslutning på kurset - og en vigtig erfaring at gøre sig, når man laver tegneserie - skal eleverne lave en antologi.

Ansøgning: For at ansøge om at blive optaget på KASKELOTS Skole for Tegneserier skal du sende en ansøgning til halfdanp@gmail.com. Ansøgningen skal indeholde maks. 5 sider billede og tekst, du arbejder på, samt en kort beskrivelse af dig selv.

Pris: 6.000 kr.

Tilmeld »