Skolerne

Skolen for Tegneserie

Ved: Halfdan Pisket

Skolen for Tegneserie er for alle der har en drøm om at lave en tegneserie. Tegneserie som genre er et crossover mellem billede og fortælling, og det er nødvendigt at dygtiggøre sig på begge områder. Gennem tegneopgaver, gennemgange og samtaler med hinanden og i forbindelse med oplæg fra forskellige gæstelærere udvikler eleverne deres teknik og stil som tegner og fortæller.

Skolen forløber over tre måneder med undervisning hver onsdag.

Ansøgning: For at ansøge om at blive optaget på KASKELOTS Skole for Tegneserier skal du sende en ansøgning til halfdanp@gmail.com. Ansøgningen skal indeholde maks. 5 sider billede og tekst, du arbejder på, samt en kort beskrivelse af dig selv.

Ansøgningsfrist: 25. januar

Skolestart: 3. februar.

Pris: 6.000 kr.

Læs mere » Tilmeld »

Den etårige Forfatterskole

Ved: Mette Zingenberg, Andreas Pedersen og Hans Otto Jørgensen

På Den etårige forfatterskole bliver der undervist i alt, der har med litteratur at gøre. Udgangspunktet er altid den enkelte elevs tekst i den form, den nu engang har. Idéen til Den etårige forfatterskole udsprang af ønsket om at lave en forfatterskole, der kunne fungere som et værksted for at tilvejebringe værker, i stedet for som oftest er tilfældet at arbejde med kortere tekster, der ikke når mere end et par siders længde og for det meste strander i undervisningslokaler og hos den enkelte.

Undervisningen finder sted hen over otte sessioner, hvor elevernes tekster i løbet af tre-fire dage bliver gennemgået, fra morgen til aften.

Den Étårige Forfatterskole blev stiftet af Hans Otto Jørgensen på Vestjyllands Højskole i 2013 og har i perioden 2014-2018 været tilknyttet forlaget Gladiator.

Ansøgning: For at ansøge om at blive optaget på KASKELOTs Etårige Forfatterskole skal du sende en ansøgning til mettezingenberg@hotmail.com. Ansøgningen skal indeholde maks. 10 siders prosa, lyrik, drama eller essayistik samt en kort beskrivelse af dig selv.

Ansøgningsfrist: 25. januar

Skolestart: 1. februar.

Pris: 30.000 kr.

Læs mere » Tilmeld »

Skolen for Art Writing

Ved: Ida Marie Hede

Art Writing er for dig, der arbejder på tværs af medier, dig, der er nysgerrig på, hvordan litteratur og skrift kobler sig til andre æstetiske formsprog, og hvilke ideer og koncepter, skriften rummer eller skaber. Vi kommer til at tage udgangspunkt i dit eget arbejde, og undervisningen består af at se/læse/diskutere en række alsidige værker på tværs af medier, lave skriveøvelser og give og modtage kritik. En række spændende gæstelærere vil gøre det muligt at komme vidt omkring.

Skolen for Art Writing foregår over fire måneder med undervisning hver anden uge.

Ansøgning: For at ansøge om at blive optaget på KASKELOTs Skole for Art Writing skal du sende en ansøgning til ida.bertelsen@gmail.com. Ansøgningen skal indeholde op til 5 sider tekst og/eller andet materiale (foto, lyd, billede, etc.) og en kort beskrivelse af dig selv. Det er desuden muligt at ansøge med et rent videoværk, billedmateriale eller inden for andre medier. I din medfølgende beskrivelse må det dog gerne uddybes, hvordan du er interesseret i at arbejde med tekst i din praksis.

Ansøgningsfrist: 25. januar

Skolestart: 5. februar.

Pris: 6.000 kr.

Læs mere » Tilmeld »

Turbo

Det er nødvendigt at finde den litteratur, der kan inspirere en til at skrive. Det er dét, Turbo er til for. At skrive, læse og høre oplæg om en særlig niche i litteraturen, hvor man som kursist får mulighed for at træde ind og være en del af et fællesskab, der går ud på at skrive og læse, uanset om man aldrig har skrevet før. Turbo foregår hen over to weekender. I 2018 vil der blive udbudt ét kursus i Odense og ét i København.

Twin Peaks Turbo (København)

Ved: Mette Zingenberg og Ida Marie Hede

Tilmelding:

Der kræves ingen ansøgning for at deltage på et Turboforløb.

Tilmelding til Turbo København sendes til mettezingenberg@hotmail.com.

Ansøgningsfrist: 20. januar

Del 1 forløber: 25., 26., 27. januar.

Del 2 forløber: 8., 9., 10. februar.

Pris: 3.500 kr.

Læs om Twin Peaks Turbo » Tilmeld København »

Turbo Odense

Ved: Sigríður Larsen og Hans Otto Jørgensen

Tilmelding:

Der kræves ingen ansøgning for at deltage på et Turboforløb.

Tilmelding til Turbo Odense sendes til taarnet53@gmail.com.

Ansøgningsfrist: 20. januar

Del 1 forløber: 25., 26., 27. januar.

Del 2 forløber: 8., 9., 10. februar.

Pris: 3.500 kr.

Læs om Turbo Odense » Tilmeld Odense »