Turbo Odense

Ved: Sigríður Larsen og Hans Otto Jørgensen

Det er nødvendigt at finde den litteratur, der kan inspirere en til at skrive. Det er dét, Turbo er til for. At skrive, læse og høre oplæg om en særlig niche i litteraturen, hvor man som kursist får mulighed for at træde ind og være en del af et fællesskab, der går ud på at skrive og læse, uanset om man aldrig har skrevet før.

Form

Turbo Odense vil hen over to weekender fokusere på forskellige former, der findes i litteraturen og finde ud af, hvad de kan bruges til. Undervisningen vil tage udgangspunkt i tekstlæsninger, oplæg og skriveøvelserr. På den måde vil eleven få redskaber til at kunne komme videre med sin skrift på.

Vi vil se på nogle af de stilistiske træk, der skaber en litterær former og kendetegner den. Det kunne være ved at undersøge epifanien, dagbogen, brevet, kabareten, portrættet, ridset, billedet. Vi vil se på, hvad en form kan rumme, og hvori dens begrænsninger ligger, og vi vil selv forsøge at gøre brug af dem gennem skriveøvelser. Ved at prøve forskellige former af bliver den skrivende klar over, hvordan det stof, man arbejder med, kan forme sig, og hvordan man får skabt sig et univers i sin skrift.

Undervisningen foregår i plenum, hvor hver enkelt elevs tekst bliver gennemgået. I første omgang vil vi grundlæggende fokusere på teksternes svagheder og styrker i forhold til det rent sproglige helt nede i detaljen.

FORM henvender sig til alle, der har lyst til at indgå i et konstruktivt og inspirerende læse- og skrivefællesskab. Hvor meget du skriver, eller hvor lang tid du har skrevet, er underordnet. Eneste forudsætning er, at du har tekst med (max 10 siders prosa eller lyrik) til begge sessioner. Ved tilmelding får du tilsendt en litteraturliste som optakt til kurset.

Pris: 3.500 kr.

Tilmelding:

Der kræves ingen ansøgning for at deltage på et Turboforløb.

Tilmelding til Turbo Odense sendes til taarnet53@gmail.com senest den 1. november.

Tilmeld Odense »